Ziua 1: 1 iunie - Plajă și soare la Eforie Sud
Ne vom caza la Casa Ancuța, la Eforie Sud, într-o stațiune estivală de mici dimensiuni, poziționată în sudul litoralului, la aproximativ 18 kilometri de municipiul Constanța, între Eforie Nord și Tuzla. Încadrată de Marea Neagra si Lacul Techirghiol, Eforie Sud este o stațiune liniștită, unde ne vom relaxa cu aerosoli și băi de soare ce ne vor schimba tonusul și ne vor pregăti pentru o vacanța de neuitat. La cerere putem organiza o excursie în apropiere pentru a savura pește proaspăt de la cherhana dar și un pahar de vin, desigur în beneficiul sănătății.
Ziua 2: 2 iunie - Excursie în Delta Dunării
Dis de dimineață curajoșii pot admira de pe plajă răsăritul de soare. După micul dejun care poate fi preparat sau servit în locația de cazare, se pleacă cu autocarul spre Delta Dunării, la Murighiol. Vom face o scurtă oprire la Mihai Viteazu. Ghidul nostru Alina, ne va conduce cu vorbe dulci spre Murighiol, de unde ne vom îmbarca și vom porni călătoria pe apă, brațul Sfântu Gheorghe/ Sulina și vom admira frumusețile unice din Lacurile Durnuleapca, Isăcel, Uzlina și Pojarnia. Nuferi, specii unice de plante, cormoranul pelicanul ori rața roșie, sunt printre frumusețile ce îți vor bucura privirea într-o călătorie de aproximativ 2 ore și jumătate.Apoi vom lua prânzul împreună la Laguna Albastră. Meniul de pește include storceag (ciroba de pește specifică zonei), saramură de pește cu mămăliguță și băuturi la alegere: vin/ tărie, apă plată ori cafea. Masa de prânz este inclusă în pachetul de călătorie. Pentru cei care nu doresc pește, se poate opta pentru meniul de pui.
Ziua 3: 3 iunie - Excursie la Balcic
Cine se trezește de dimineața, ajunge departe. La Capul Kaliakra, Balcic, Nisipurile de aur și Varna.Pe vremea dacilor, se ridica aici o cetate, numită Tirizis. Grecii au redenumit-o Kali Akra, însemnând "bun adăpost" (față de vânturile din nord-est), denumire păstrată până în epoca bizantină și preluată de turci, sub forma Celigra. În sec. al XIV-lea, Despotatul Dobrogei și-a stabilit aici capitala sa, în timp ce călugării au transformat peșterile din faleză în schit. Aceasta este doar o parte din povestea locului acesta unic care se îngustează deasupra Mării Negre și ne permite să admirăm albastrul indigo și cerul infinit.Apoi mergem spre Grădina botanică din Balcic, unde se regăsește și castelul reginei Maria, A iubit atât de mult acest loc desprins din basme, încât a cerut prin testament ca inima să-i fie depusă aici, la malul Mării Negre. În grădină veți putea admira cea mai mare colecție de cactuși din Europa și trandafirii. La un colț veți auzi acorduri de țambal. Vom vizita Crama Regală. Apoi ne vom bucura de soare și de nisipurile de aur. Nu putem pleca din zonă fără să facem o scurtă vizita prin Varna.
Ziua 4: 4 iunie - Plajă și vizită la Constanța/ pachet cu excursie opțională Kazanlak – Parada Florilor și Festivalul Trandafirilor (250 de lei de persoană)
Descoperim împreună orașul vechi, porturile Constanței, clădirile cu poveștile lor, moscheea construită de un rege creștin, plăcinta dobrogeană, saramura de peste și preparatele cu iz turcesc și tătăresc. Constanța a fost fondată de greci în bazinul Mării Negre (greacă Pontos Euxeinos) și de către coloniști milezieni în secolele VII-V î.Hr., sub numele de Tomis. Acest nume este probabil derivat din cuvântul grecesc τομή (tomí) însemnând tăietură, despicătură.Pentru cei care optează pentru o a treia excursie, se poate merge în Valea Trandafirilor pentru a simți cele mai frumoase arome. Acolo la distileria Damascena – în complexul enografic se produce celebrul ulei esențial de trandafiri și lavandă.
Ziua 5: 5 iunie
Ne întoarcem acasă cu chef de viață și povești de așternut în jurnalul de călătorie. Ne oprim pe drum la București pentru o scurtă vizită de oraș și la Călimănești – Căciulata pe urmele lui Mircea la Cozia. Ajungem acasă pe înserat.